lauantai 11. syyskuuta 2010

Chilin kuivaus


Nyt on sato kuivattu uunissa, aikaa vierähtikin jokunen tovi, kun otin talteen samalla kaikki siemenetkin. Aiheuttipa operaatio pientä tuskan hikeäkin, kun kädessäni olleet kertakäyttöhanskat päästivät kapsaisiinin lävitse vaikka olivat ehjät, pitää muistaa seuraavalla kerralla laittaa tuplavarmistus. Kuvissa on chilit ennen uuniin laittoa ja kuivauksen jälkeen. Aika pieneen tilaanhan nuo menee kuivauksen jälkeen.


Valmista jauhetta tuli vajaa piltti purkillinen, mutta aika riittoisaa tavaraa tuntuu olevan. Lajikkeet joita käytin on Fatalii, Caribbean red habanero, Lemon drop ja Short yellow tabasco. Tulipahan samalla käyttöä, 10-vuotta vanhan braunin yleiskoneen blenderille, teki hetkessä jauhetta.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti